EN FR NL 

Lineaire stralingsbuis

Principe van de donker infrarode stralingsbuis

Het principe van de stralingsbuis bestaat uit het opwarmen van een buis in speciaal staal, de emissiebuis, door verbranding van aardgas of propaangas.

De buis wordt tussen 250 en 500°C opgewarmd.
De buis blijft donker omdat de straling in het voor een mensenoog onzichtbaar infrarood spectrum uitgezonden word.

Een reflectorkap richt de infrarode straling naar de te verwarmen zone, net zoals een reflecterende lampenkap.

De verbrandingsproducten worden door een ventilator verwijderd, in de lokaalruimte zelf als er genoeg luchtverversing is, of rechtstreeks naar buiten via een gewone afvoerbuis.

De brander met ECO SILENT optie heeft een geluidloze werking en een hoger stralingsvermogen.

Het ontwerp van de reflectorkap is essentieel. Men moet hier zoveel mogelijk het warmteverlies beperken. Daarom worden de hoog renderende toestellen aan de uiteinden afgesloten. De reflectorkap bestaat uit gegalvaniseerd staal, aluminium of AISI 430 roestvrij staal.
Het reflectievermogen is optimaal met AISI 430 roestvrij staal, spiegelglad gepolijst, dat daarenboven al zijn eigenschappen behoudt in de tijd.

De overdracht van de warmte op de vloer door straling gebeurt zonder energieverlies, want de straling verwamt de doorlopen lucht niet. De straling zet zich pas om in warmte wanneer zij door een voorwerp of een lichaam tegengehouden of opgenomen wordt.

De stralingsbuis produceert warmte op de plaats waar die nuttig is, wat distributieverlies beperkt tegenover de traditionele centrale warmteproducties.

 

Algemeen 
Technische informatie